Biden gjør byks på måling

Tidligere visepresident Joe Biden gjør det langt bedre på en måling Reuters/Ipsos har gjort enn konkurrenten Bernie Sanders. Begge kjemper om å bli demokratenes presidentkandidat til neste års valg. Foto: AP / NTB scanpix
Tidligere visepresident Joe Biden gjør det langt bedre på en måling Reuters/Ipsos har gjort enn konkurrenten Bernie Sanders. Begge kjemper om å bli demokratenes presidentkandidat til neste års valg. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere visepresident Joe Biden øker forspranget til de andre demokratene som vil bli partiets presidentkandidat på en fersk måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En måling Reuters /Ipsos har gjort, viser at 21 prosent av de spurte demokratiske og uavhengige velgerne sier de ville ha stemt på Joe Biden, en økning på 3 prosentpoeng fra en lignende måling fra september.

Den kandidaten som nest flest ville ha stemt på, er Vermont-senator Bernie Sanders. Han får 16 prosent av stemmene på målingen. 15 prosent sier de ville ha stemt på senator Elizabeth Warren fra Massachusetts.

5 prosent sier de ville ha stemt på borgermester Pete Buttigieg i South Bend i Indiana, mens kongressmannen Beto O'Rourke fra Texas får 3 prosent på målingen.

Målingen viser også at Biden langt fra kan ta det for gitt at han blir nominert. For 1 av 5 i samme måling sier de ikke har bestemt seg for hvem de vil stemme på, og nesten 2 av 3 sier de fortsatt kan endre mening.

Målingen ble utført 17. og 18. oktober. Feilmarginen er på rundt 4 prosent.