Trump har nominert ny energiminister

Dan Brouillette er av president Donald Trump nominert til ny energiminister i USA. Brouillette kommer fra stillingen som viseenergiminister. Foto: AP / NTB scanpix
Dan Brouillette er av president Donald Trump nominert til ny energiminister i USA. Brouillette kommer fra stillingen som viseenergiminister. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump har nominert viseenergiminister Dan Brouillette til landets nye energiminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump skriver på Twitter fredag at den sittende energiministeren Rick Perry går av ved årsskiftet. Hans avgang ble bekreftet torsdag.

– Jeg ønsker å takke energiminister Rick Perry for den fremragende jobben han har gjort. Han fratrer på slutten av året for å gjøre andre oppgaver. Rick var en fantastisk guvernør i Texas og en fantastisk energiminister. Han er også min venn, skriver USAs president.

Trump skriver videre at han ikke tviler på at Dan Brouillette kommer til å gjøre en god jobb som ny energiminister.

Brouillette må godkjennes av Senatet før han kan få stillingen.

Perry er en av dem som skal ha vært involvert i arbeidet om å få Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til å etterforske demokraten Joe Biden og hans sønn Hunter. Ministeren har i den forbindelse blitt bedt om å levere dokumenter i forbindelse med riksrettsgranskningen mot Trump.