USAs energiminister går av

USAs energiminister Rick Perry går av. Foto: AP / NTB scanpix
USAs energiminister Rick Perry går av. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rick Perry har sagt opp som USAs energiminister og forlater sin stilling mot slutten av året. En erstatter er allerede funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Rick har gjort en fantastisk jobb, men det var på tide. Tre år er lang tid, sa Trump, som torsdag er i Texas, og fortsetter:

– Vi har allerede funnet hans erstatter.

Ifølge New York Times har Perrys avgang vært ventet i flere uker, allerede før Ukraina-saken ble kjent for offentligheten.

Trump bekrefter torsdag at Perry fortalte ham for en måned siden at han ønsket å gå av, og at Perry kommer til å forlate sin stilling på slutten av året.

Det er ikke kjent hvem Perrys erstatter er.

Perry er en av dem som skal ha vært involvert i arbeidet om å få Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til å etterforske demokraten Joe Biden og hans sønn Hunter. Ministeren har i den forbindelse blitt bedt om å levere dokumenter i forbindelse med riksrettsgranskningen mot Trump.

Onsdag sa Perry at han på Trumps ordre kontaktet presidentens personlige advokat Ruby Giuliani om antatt korrupsjon i Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Perry bestridte meldinger om at han planla å forlate administrasjonen i et intervju med Wall Street Journal onsdag. Han sa han forventet å være i Energidepartementet fram til Thanksgiving, Høsttakkefesten, som er 28. november. På spørsmål om han kom til å fortsette etter nevnte dato og resten av året svarte han følgende:

– Jeg vet ikke. Jeg jobber på vegne av presidenten, som jeg alltid har gjort, sa han.