Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU

Redningsvester på stranden på den greske øya Lesvos. Flere migranter tok sjøveien til Europa i september sammenlignet med august. Foto: AP / NTB scanpix
Redningsvester på stranden på den greske øya Lesvos. Flere migranter tok sjøveien til Europa i september sammenlignet med august. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antallet ulovlige grensepasseringer til EU økte betraktelig i september, og flertallet er migranter som ankommer fra Middelhavet, ifølge grensestyrken Frontex.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 17.200 flere migranter ankom EU via de mest brukte migrasjonsrutene i Middelhavet i september enn i august, en økning på 14 prosent, opplyser EUs grensestyrke Frontex.

Økningen fra august til september kommer hovedsakelig som følge av at flere migranter ankom de greske øyene øst i Middelhavet, ifølge Frontex. Mer enn 11.500 tok den østlige ruten i Middelhavet, som er 16 prosent flere enn i august.

Det har også vært en økning i antall migranter som har tatt den vestlige ruten i Middelhavet til Spania i september – en økning på 12 prosent fra august. Disse migrantene er i hovedsak fra land fra sør for Sahara.

I det sentrale Middelhavet har det også vært en økning i antall migranter som har krysset havet over til Europa. Der var økningen fra august til september på 16 prosent til 2.280 migranter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden januar har antallet migranter som krysset Middelhavet, økt med 22 prosent fra året før til 50.600 personer, ifølge Frontex. To av fem migranter kom fra Afghanistan.

Til tross for en ankomstøkning den siste måneden, sier Frontex at det generelle ulovlige grensekryssingen falt til 88.200 de første tre kvartalene i 2019, en nedgang på 19 prosent fra samme tid i fjor.