Catalonias leder: Volden må stoppe

En demonstrant holder en papirdukke som forestiller Catalonias regionpresident Quim Torra. Foto: AP / NTB scanpix
En demonstrant holder en papirdukke som forestiller Catalonias regionpresident Quim Torra. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter tre dager med protester i Barcelona ber Catalonias regionpresident Quim Torra demonstrantene stoppe med de voldelige sammenstøtene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil ikke tillate hendelser som de vi ser i gatene. Dette er nødt til å stoppe nå. Det er ingen grunn å brenne biler eller gjøre annen hærverk, sa Torra i en TV-tale onsdag og fortatte:

– Vi fordømmer volden, skriver Reuters.

Protestene startet da ni katalanske politikere som ønsker løsrivelse fra Spania, denne uken ble dømt til lange fengselsstraffer.

Tusener av katalanere har deltatt i demonstrasjonene i Barcelona de siste tre dagene, men også i andre byer.

Tusenvis har også sluttet seg til fem store marsjer i ulike deler av den spanske regionen. Etter planen skal de nå fram til Barcelona innen fredag, der de samles til en stor felles demonstrasjon.

Catalonias regionpresident Quim Torra har forlatt Barcelona og reist for å slutte seg til en av marsjene. Han sier han vil være nær folket.

Arrangørene har oppfordret deltakerne til å protestere på fredelig vis som følge av opptøyene og sammenstøtene mellom politi og demonstranter i Barcelona.

Over 200 personer er skadd i tumultene, blant dem også mange politifolk.