20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst tre mennesker ble drept og rundt 20 barn ble såret da en lastebilbombe eksploderte ved en skole på landsbygda øst i Afghanistan, ifølge myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Taliban-angrepet skjedde tidlig onsdag morgen i Alishing-distriktet i provinsen Laghman.

– Tre personer, hvorav to fra sikkerhetsstyrkene, ble drept, sier innenriksdepartementets talsmann Nasrat Rahimi, som legger til at 27 mennesker ble såret.

Bomben gikk av utenfor en politistasjon og rammet en muslimsk skole like ved, opplyser en talsmann for provinsguvernøren, som sier det var rundt 20 elever blant de sårede.

– Elevene ble såret av flygende glass, sier talsmann Asadullah Daulatzai.

Blant dem er ti år gamle Ezatullah, som forteller om et «kraftig og høyt» smell.

– Jeg var i klasserommet med vennene mine og resiterte fra Koranen da vi så en rød lastebil som kom mot oss i fart. I et øyeblikk så ble alt svart, og da jeg våknet opp, var jeg på sykehuset, sier tiåringen til nyhetsbyrået AFP.

Seks politifolk ble såret i angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet, og i en uttalelse til mediene hevder den afghanske opprørsbevegelsen at bomben drepte titalls afghanske soldater eller politifolk.

Mens konflikten stadig trappes opp i Afghanistan, rammer volden barna stadig hardere over hele det krigsherjede landet. Ifølge FNs barnefond (UNICEF) ble antall angrep mot afghanske skoler tredoblet i fjor, sammenlignet med året før.

Innen utgangen av 2018 hadde over 1.000 afghanske skoler måttet stenge som følge av konflikten.