Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning

– Det er ingen krav om at vi skal ha avstemning, så på nåværende tidspunkt blir det ingen avstemning, sier lederen for Representantenes hus Nancy Pelosi. Foto: AP / NTB scanpix
– Det er ingen krav om at vi skal ha avstemning, så på nåværende tidspunkt blir det ingen avstemning, sier lederen for Representantenes hus Nancy Pelosi. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen for Representantenes hus Nancy Pelosi sier at de på nåværende tidspunkt ikke kommer til å holde en formell avstemning om riksrettsetterforskning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokratene har allerede startet en riksrettsprosess mot presidenten, men en formell avstemning er så langt ikke holdt.

Pelosi hadde tirsdag kveld et lukket møte med folkevalgte om temaet. Hun sier på en pressekonferanse etter møtet at det ikke kommer til å bli en avstemning.

– Det er ingen krav om at vi skal ha avstemning, så på nåværende tidspunkt blir det ingen avstemning, sier Pelosi, ifølge Reuters.

En partikilde sa til AP at deres ledere holdt tirsdag en opptelling blant representantene og spurte dem hvordan de vil stemme.

Det hvite hus og republikanske representanter i Kongressen har kritisert riksrettsprosessen og kalt den ugyldig fordi en avstemning ikke er avholdt. Trumps allierte har særlig utfordret demokrater som har vært motvillige til å stille seg bak en riksrettssak.

Mange demokrater fra vippedistrikter har først nå nylig erklært støtte til å innlede en riksrettsprosess mot presidenten i kjølvannet av Ukraina-saken.