Fox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria

USA sendte F-15-fly og kamphelikoptre for å avskrekke tyrkiskstøttede opprørsgrupper. Illustrasjonsfoto av F-15. Foto: AP / NTB scanpix
 USA sendte F-15-fly og kamphelikoptre for å avskrekke tyrkiskstøttede opprørsgrupper. Illustrasjonsfoto av F-15. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA sendte F-15-fly og kamphelikoptre for å avskrekke tyrkiskstøttede opprørsgrupper som kom «svært nær» amerikanske soldater i Syria, melder Fox News.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen skjedde vest for byen Ain Issa tirsdag, skriver kanalens Pentagon-korrespondent Lucas Tomlinson på Twitter.

Kilden til opplysningene er en amerikansk tjenestemann som også sier at de tyrkiskstøttede krigerne brøt en stående avtale om å ikke true amerikanske soldater.

USA har levert protest

USA skal ha rettet en formell protest til det tyrkiske militæret gjennom diplomatiske kanaler etter hendelsen. Det er ikke meldt om direkte sammenstøt mellom partene.

President Donald Trumps regjering har gitt de 1.000 amerikanske soldatene i området ordre om å trekke seg ut av Syria, slik at de ikke skal bli innblandet i kampene mellom tyrkiske styrker og kurdiske grupper som så langt har vært USAs nærmeste allierte i landet.

Russisk-amerikansk kontakt

Tirsdag kveld ble det også kjent at Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu hadde hatt en telefonsamtale med sitt amerikanske motstykke Mark Esper for å diskutere det den russiske siden omtaler som «temaer av felles interesse i sammenheng med situasjonen i Syria».

Noen nærmere detaljer er ikke kjent. Den amerikanskledede koalisjonen som har kjempet mot ekstremistgruppa IS i Syria meldte tirsdag at de hadde trukket seg ut fra byen Manbij, som er en av de viktigste i området.

Både syriske regjeringsstyrker og russiske enheter er nå på plass på stedet.