Tyrkia fortsetter offensiven i Syria

Tyrkiske stridsvogner og soldater angriper med raketter nær Ras al-Ain. Foto: Ugur Can/DHA via AP / NTB scanpix
Tyrkiske stridsvogner og soldater angriper med raketter nær Ras al-Ain. Foto: Ugur Can/DHA via AP / NTB scanpix Foto: Ozan Kose / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkia slår fast at offensiven nordøst i Syria skal fortsette. Ankara kritiserer samtidig det de kaller en «skitten avtale» mellom Damaskus og kurderne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias offensiv som startet mot kurdisk milits i det nordøstlige Syria i forrige uke, er blitt kritisert internasjonalt.

– Vi skal fortsette å kjempe mot alle terrorgrupper, inkludert IS, uansett om verdenssamfunnet støtter vår kamp, sier president Recep Tayyip Erdogans kommunikasjonssjef Fahrettin Altun til AFP.

Han hevder at kurdisk milits med overlegg har løslatt IS-fanger fra kurdiskkontrollerte leirer nordøst i Syria for å skremme vestlige land.

– Skitten avtale med Assad-regimet

– I tillegg til å slippe løs tusener av IS-fanger fra fangeleirer, har militsgruppen med overlegg slått til mot sivile, inkludert journalister, nær den tyrkisk-syriske grensen før de inngikk en skitten avtale med Assad-regimet, sier Altun.

Det var i helgen at den kurdiske militsgruppen YPG, som inngår i den tidligere USA-allierte opprørsalliansen SDF, inngikk en avtale med president Bashar al-Assads regime i Damaskus for å skaffe seg beskyttelse mot den tyrkiske offensiven da amerikanske styrker begynte å trekke seg ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tyrkias rolle som en skanse mot global terror

– Vi oppfordrer alle parter til å overse partiske meldinger i mediene og falske nyheter, og til å sette pris på Tyrkias rolle som en skanse mot global terror, sier Altun.

Han avviser påstander fra USAs forsvarsminister Mark Esper om at den tyrkiske offensiven har «resultert i løslatelse av mange farlige IS-fanger».

Tyrkiske myndigheter mener YPG er en terrorgruppe med koblinger til forbudte PKK i Tyrkia.