Spania venter flere rasende protester i Barcelona

Demonstranter på El Prat-flyplassen i utkanten av Barcelona. Foto: Joan Mateu / AP / NTB scanpix
Demonstranter på El Prat-flyplassen i utkanten av Barcelona. Foto: Joan Mateu / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spania stålsetter seg for mer uro etter at flere katalanske politikere ble dømt til lange fengselsstraffer. Over 170 personer ble mandag skadd i sammenstøt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag stormet tusenvis av katalanere flyplassen i Barcelona i protest mot at ni tidligere katalanske politikere er dømt til mellom 9 og 13 års fengsel.

Ifølge myndighetene i Catalonia er 170 personer skadd, blant dem 40 politifolk, i sammenstøt på flyplassen El Prat i Barcelona og andre steder i regionen. Sammenstøtene fortsatte fram til tidlig tirsdag morgen. Tre personer er pågrepet i forbindelse med uroen.

Sammenstøtene fikk store konsekvenser for flytrafikken til og fra Barcelona. 110 flyavganger ble innstilt, og problemene fortsatte tirsdag morgen, da 45 flyavganger ble innstilt, ifølge spanske flyplassmyndigheter.

Tusenvis av flypassasjerer er blitt sittende fast på flyplassen, og mandag tok mange med seg koffertene sine og forsøkte å komme seg bort via hovedveier og ved å krysse jordene like ved.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig var flere veier og jernbanetraseer fortsatt stengt tirsdag mens aktivister ventet på nye instruksjoner fra gruppen som koordinerer protestene.

Grasrotbevegelsen har fått navnet Demokratisk tsunami, og har oppfordret til fredelige demonstrasjoner mot de strenge dommene mot flere av de katalanske politikerne som sto i bresjen for det politiske forsøket på å løsrive Catalonia fra Spania i 2017.

Ifølge Spanias fungerende innenriksminister Fernando Grande-Marlaska blir gruppen etterforsket.