California hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser

Californias guvernør Gavin Newsom signerte søndag et lovforslag som innebærer at aldersgrensen for å anmelde et overgrep fra da man var barn. Foto: AP / NTB scanpix
Californias guvernør Gavin Newsom signerte søndag et lovforslag som innebærer at aldersgrensen for å anmelde et overgrep fra da man var barn. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Californias guvernør har signert en lov som hever aldersgrensen for hvor gammel man kan være for å anmelde overgrep man ble utsatt for som barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Folk i California som ble utsatt for seksuelle overgrep som barn, kunne fram til nå bare anmelde forholdene fram til de var 26 år gamle eller innen tre år etter at det ble oppdaget. Loven som guvernør Gavin Newsom signerte søndag, hever aldersgrensen fram til man er 40 år eller fem år etter at overgrepet ble oppdaget. Lovendringen innebærer også at personer som er utenfor aldersgrensen, får tre år til å levere en anmeldelse fra 1. januar.

California er en av flere andre stater som har gjort det samme det siste året. Tidligere i år hevet delstatene New York og New Jersey aldersgrensen til 55 år. Også New York fjernet sin aldersgrense for ett år, noe som førte til hundrevis av anmeldelser mot sykehus, skoler, dem romersk-katolske kirken og den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein.

En bølge av anmeldelser kan også komme i California. Den Seattle-baserte advokaten Michael Pfau sier at hans kontor representerer rundt 100 personer som ble utsatt for overgrep som barn i delstaten. Han sier de venter på at lovendringen vil tre i kraft.