Skogbrann sprer seg i utkanten av Los Angeles

Et brannslokningshelikopter forsøker å slukke flammene som nærmer seg bolighus i Los Angeles fredag. Foto: AP / NTB scanpix
Et brannslokningshelikopter forsøker å slukke flammene som nærmer seg bolighus i Los Angeles fredag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannmannskapene har ennå ikke fått kontroll over den store skogbrannen i utkanten av Los Angeles. Sterk vind gjør at brannen sprer seg raskt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag kjempet store brannmannskaper mot flammene som har svidd av et mer enn 32 kvadratkilometer stort område i San Fernando Valley nordvest i Los Angeles.

Om lag 1.000 brannfolk og flere helikoptre og fly bidrar i slokningsarbeidet.

Brannen startet torsdag og kom raskt ut av kontroll. Fredag ble 100.000 mennesker beordret til å evakuere hjemmene sine, og lørdag opplyser myndighetene at de aller fleste har fulgt ordren.

– At folk har etterkommet evakueringsvarslene har stor betydning. Det gjør at brannmannskapene kan komme uhindret fram og beskytte eiendommer, sier Dave Richardson, visebrannsjef i Los Angeles.

Likevel er det noen få innbyggere som nekter å forlate hjemmene sine og som bruker hageslangene sine til å forsøke å hindre at det tar fyr i husene deres, opplyser tjenestemenn.

Minst 31 bolighus har brent enten helt ned eller fått store skader. Kun én person er så langt bekreftet omkommet. Det er en mann i 50-årene som fikk hjerteinfarkt mens han strevde med å redde huset sitt, ifølge det lokale brannvesenet.

Det er svært tørt i området, og sterk vind gjør at brannen sprer seg raskt, og en talsmann for brannvesenet sier det trolig vil ta flere dager å få den under kontroll.