Boeing bytter styreleder etter ulykker

Konsernsjef Dennis Muilenburg var fram til fredag også styreformann i Boeing, men ble løst fra dette vervet for å kunne konsentrere seg om å få flytypen 737 MAX på vingene etter at den har vært rammet av flyforbud i nesten sju måneder. Foto: Jim Young/ AP/ NTB scanpix
Konsernsjef Dennis Muilenburg var fram til fredag også styreformann i Boeing, men ble løst fra dette vervet for å kunne konsentrere seg om å få flytypen 737 MAX på vingene etter at den har vært rammet av flyforbud i nesten sju måneder. Foto: Jim Young/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Konsernsjef Dennis Muilenburg i Boeing er fratatt vervet som styreleder etter at selskapet sliter med å få de ulykkesrammede 737 MAX-flyene tilbake i trafikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Muilenburg (55) har hatt begge topprollene som konsernsjef og styreleder hos flyprodusenten Boeing. Fredag bestemte imidlertid styret at han måtte fratre rollen som styreleder.

I en uttalelse fra styret i Boeing heter det at Muilenburg med å bli løst fra vervet som styreleder da kan fokusere på å få den ulykkesrammede flytypen 737 Max tilbake i drift.

Les også: SAS sjekker 58 Boeing 737-fly

Flytypen var Boeings mestselgende modell fram til to ulykker som drepte 346 mennesker og som førte til at alle maskinene over hele verden nå har stått på bakken i nesten sju måneder i påvente av en tilfredsstillende løsning.

Styret valgte David L. Calhoun til å fungere som ikke-utøvende styreleder.

Les også: Flyselskap forventer å fly Boeing 737 MAX igjen i januar