Flyselskap forventer å fly Boeing 737 MAX igjen i januar

American Airlines planlegger å fly de ulykkesrammede Boeing 737 MAX igjen fra 16. januar.
Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix
American Airlines planlegger å fly de ulykkesrammede Boeing 737 MAX igjen fra 16. januar. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

American Airlines planlegger å ta i bruk selskapets Boeing 737 MAX-maskiner igjen i januar, rundt ti måneder etter at flytypen ble satt på bakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyselskapet forventer at de to programvareoppdateringene på flyene vil være godkjent innen enden av året, og kunngjorde onsdag at de planlegger å gjenoppta flygingene med Boeing 737 MAX fra 16. januar neste år, ifølge ABC.

Til sammen mistet 346 mennesker livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober i fjor og Etiopia i mars. I etterkant av Etiopia-ulykken ble flytypen satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden.

Pilotene hadde i forkant av begge ulykkene store problemer med å kontrollere flyet da et kontrollsystem ble aktivert som følge av feilaktige signaler. Pilotene ble møtt av et kaos av alarmer og signaler i cockpiten, noe Boeing, under USAs luftfartsmyndighet (FAA) overvåking, ikke tok med i sine beregninger, mener Den amerikanske havarikommisjonen National Transportation Safety Board (NTSB).

I en rapport offentliggjort i slutten av september fastslår de at Boeing må rette mer oppmerksomhet mot hvordan piloter reagerer i krisesituasjoner.