Sanders trapper ned valgkampen etter hjerteinfarkt

 VIDEO: Bernie Sanders skrur ned tempoet etter hjerteinfarkt.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokraten Bernie Sanders (78) skrur ned tempoet i kampen om å bli partiets presidentkandidat neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sanders ble lørdag utskrevet fra sykehuset i Las Vegas etter å ha hatt hjerteinfarkt. Tirsdag møtte han pressen utenfor hjemmet sitt i Vermont.

– Vi holdt i noen tilfeller fem eller seks møter om dagen og tre eller fire bymøter. Jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det, sa Sanders til journalister da han ble spurt om hvordan timeplanen hans kommer til å se ut framover.

– Men jeg har absolutt tenkt å delta aktivt i valgkampen. Jeg tror vi kommer til å endre opplegget litt, slik at jeg har styrke til å gjøre det jeg må gjøre, sa han videre.

Bakgrunn: Bernie Sanders hadde hjerteinfarkt

Sanders merket smerter i brystet under en valgkamptilstelning forrige uke, og det ble først meldt at han hadde gjennomgått en operasjon for blodpropp.

Valgkampapparatet opplyser at Sanders skal delta på neste ukes demokratiske presidentdebatt i Ohio, men vil ikke kommentere når og hvordan han fortsetter valgkampen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helseproblemene hans kom på et kritisk tidspunkt. Han er den eldste kandidaten som søker makt i Det hvite hus, og han faller på meningsmålingene i forhold til rivalen Elizabeth Warren.

Nettstedet People melder at Sanders også sørger over et dødsfall i familien. Hans svigerdatteren Rainè Riggs døde i helgen etter å ha fått en kreftdiagnose få dager tidligere. Hun ble 46 år.