FN kritiserer Nederlands burkaforbud

Ifølge en foreløpig rapport fra FN er det rapportert om mer trakassering etter at burkaforbundet i Nederland ble innført 1. august i år. Foto: Lise Åserud / NTB
Ifølge en foreløpig rapport fra FN er det rapportert om mer trakassering etter at burkaforbundet i Nederland ble innført 1. august i år. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs rasismeekspert kritiserer det nye burkaforbundet i Nederland og sier at det gjør mer skade enn det gjør godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye loven trådde i kraft 1. august i år og forbyr bruk av burka, nikab og andre ansiktsdekkende plagg i landet. Siden da har kvinner som bærer islamske slør, rapportert om mer trakassering, ifølge FNs Tendayi Achiume, som har vært på besøk i Nederland nylig.

I en foreløpig rapport ber hun regjeringen om å gjøre mer for å lære folket om «historien om slaveri og kolonialisme, og historien om systematisk rasemessig underordning».

Samtidig berømmer hun landet for å fremme likestilling og LHBTIQ-rettigheter, og oppfordrer til en lignende innsats for å forbedre rasemessig og etnisk likestilling.

Talsperson Coen Gelinck for sosialdepartementet i landet sier i en kommentar at den nederlandske regjeringen etterstreber et inkluderende samfunn, men erkjenner at «det fortsatt er arbeid som må gjøres».