Tusenvis protesterte mot plan for økt selvstyre i Øst-Ukraina

Tusenvis av ukrainere demonstrerte for å protestere mot planene om å gi regioner øst i landet mer selvstyre. (Foto: Efrem Lukatsky/NTB scanpix/AP Photo)
Tusenvis av ukrainere demonstrerte for å protestere mot planene om å gi regioner øst i landet mer selvstyre. (Foto: Efrem Lukatsky/NTB scanpix/AP Photo) Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 10.000 mennesker demonstrerte i Kiev mot planene om å styrke selvstyret i regioner som kontrolleres av russiskstøttede separatister øst i Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrantene var søndag samlet på selvstendighetsplassen, som lokalt er kjent under navnet Maidan-plassen, i den ukrainske hovedstaden.

Ropene «Nei til overgivelse» gjallet, og noen demonstranter holdt plakater med kritiske slagord rettet mot president Volodymyr Zelenskyj.

Zelenskyjs forgjenger Petro Porosjenko, som tapte valget i april, gikk sammen med folkemengden i toget. Flere tusen av demonstrantene fortsatte videre i retning nasjonalforsamlingen og bygningen som huser presidentens administrasjon.

Porosjenko takket via Twitter «titusenvis av ukrainere» som deltok i demonstrasjonen i Kiev og mer enn 20 andre byer.

Zelenskyj skal møte Russlands president Vladimir Putin i et forsøk på å få fredsprosessen i gang igjen etter fem år med konflikt i Øst-Ukraina. I forkant av møtet har ukrainske og russiske forhandlere blitt enige om et veikart som gir separatist-territoriene Donetsk og Lugansk en særegen status hvis de gjennomfører frie og rettferdige valg i henhold til den ukrainske grunnloven.