Ecuadors fagforbund avblåser demonstrasjoner

Torsdag tok folk til gatene i hovedstaden Quito og kystbyen Guayaquil for å demonstrere, men mange vandaliserte og plyndret også butikker, og flere kastet stein og molotovcocktailer på politiet. Politiet brukte tåregass mot demonstranter nær regjeringskvarteret i gamlebyen i Quito. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB scanpix
Torsdag tok folk til gatene i hovedstaden Quito og kystbyen Guayaquil for å demonstrere, men mange vandaliserte og plyndret også butikker, og flere kastet stein og molotovcocktailer på politiet. Politiet brukte tåregass mot demonstranter nær regjeringskvarteret i gamlebyen i Quito. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter to dager med protester mot at regjeringen kuttet drivstoffsubsidier i Ecuador, har fagforeningene i landet bedt sine medlemmer slutte å demonstrere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dieselprisene økte med opptil 120 prosent og bensinprisene var opp 30 prosent på ett døgn etter den svært upopulære avgjørelsen torsdag, og transportarbeiderforbund og andre fagforeninger i transportsektor oppfordret til protester.

Landets president Lenin Moreno så seg torsdag kveld nødt til å erklære nasjonal krisetilstand. Etter at nesten 370 personer er pågrepet i uroligheter landet over, avblåste fagforbundene fredag kveld protestene, melder Reuters.

Avgjørelsen om å droppe subsidier til diesel og bensin er en del av en gjeldsavtale med Det internasjonale pengefondet (IMF).

Ecuador har subsidiert drivstoff i over 40 år, noe Moreno sier har bidratt til å skakkjøre landets økonomi. Som en del av en låneavtale med IMF, gikk Ecuador med på å droppe subsidiene, som koster landet nærmere 12 milliarder kroner i året.

Torsdag tok folk til gatene i hovedstaden Quito og kystbyen Guayaquil for å demonstrere, men mange vandaliserte og plyndret også butikker, og flere kastet stein og molotovcocktailer på politiet. Politiet brukte tåregass mot demonstranter nær regjeringskvarteret i gamlebyen i Quito.