Varsler: Selvangivelsene til Trump eller Pence kan være tuklet med

President Donald Trump (til høyre) sammen med visepresident Mike Pence i Det hvite hus . Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
President Donald Trump (til høyre) sammen med visepresident Mike Pence i Det hvite hus . Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politisk utnevnte personer i USAs finansdepartement har tuklet med selvangivelsene til president Donald Trump eller visepresident Mike Pence, hevder en varsler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge varsleren, som ifølge Washington Post er ansatt i det amerikanske skattevesenet (IRS), har minst én politisk utnevnt person i finansdepartementet på upassende vis blandet seg inn i gjennomgangen av presidentens og/eller visepresidentens selvangivelser.

Tjenestemenn i Trump-administrasjonen avviser anklagen og viser til at varsleren selv ikke oppgir å ha vært vitne til den påstått ureglementære håndteringen av selvangivelsene, men bygger opplysningene på samtaler med andre.

Demokratene i Kongressen er av en annen oppfatning, har oversendt varselet til en føderal dommer og vurderer om de skal offentliggjøre det.

Det har lenge pågått en intens tautrekking mellom finansdepartementet og Demokratene i Representantens hus, som krever full tilgang til Trumps selvangivelse.

Demokratene krever blant annet svar på hvordan IRS gjennomfører sin årlige gjennomgang av presidentens selvangivelse, noe som skal skje helt uten politisk innblanding.