Terrorsiktet i New Zealand trakk forsøk på å flytte rettssaken

Masjid Al Noor-moskeen i Christchurch på New Zealand, åsted for en av de to masseskytingene i mars. Arkivfoto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix
Masjid Al Noor-moskeen i Christchurch på New Zealand, åsted for en av de to masseskytingene i mars. Arkivfoto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Australske Brenton Tarrant, siktet for å ha drept 51 personer under moskeangrepet i Christchurch i mars, vil ikke flytte rettssaken likevel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyesterett i New Zealand skulle torsdag vurdere Tarrant sin søknad om å flytte rettssaken fra Christchurch, der massedrapet fant sted.

Før rettsmøtet kunngjorde imidlertid dommer Cameron Mander at forsvaret har besluttet å ikke gå videre med søknaden om å flytte rettssaken. Søknaden ble sendt inn i august.

Det ble ikke oppgitt noen grunn for hvorfor den 28 år gamle australieren tilsynelatende har ombestemt seg. Tarrant deltok under torsdagens høring via videolink fra høysikkerhetsfengselet Auckland, men mediene hadde forbud mot å fotografere eller filme ham.

Tarrant er siktet for deltakelse i en terrorhandling. Han er også siktet for 51 drap og 40 drapsforsøk. Han har ikke erkjent skyld.

Rettssaken hans er berammet til 2. juni neste år i Christchurch, flyttet fra 4. mai 2020, en dato som vil falt sammen med den muslimske fastemåneden ramadan.