Tesla nådde ikke produksjonsmål – aksjen ned nesten 6 prosent

Tesla nådde ikke produksjonsmålet for tredje kvartal.
Illustrasjonsfoto: Wade Vandervort / Las Vegas Sun via AP / NTB scanpix
Tesla nådde ikke produksjonsmålet for tredje kvartal. Illustrasjonsfoto: Wade Vandervort / Las Vegas Sun via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tesla-aksjen falt nesten 6 prosent onsdag, da det ble klart at elbilprodusenten produserte færre biler enn ventet i tredje kvartal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den totale bilproduksjonen økte med 1,9 prosent fra kvartal to, opp til 97.000 biler. Av dem er 79.600 av typen Model 3, mens de resterende 17.400 er Model S eller X SUV-biler.

Det var imidlertid ikke nok til å nå målet på 97.477 fartøy, og fører til tvil om lønnsomheten til selskapet, skriver Reuters.

I Norge er elbilsalget av S og X-modellene gått noe ned i år, til fordel for den rimeligere Model 3 fra Tesla og de nyintroduserte elektriske SUV-ene fra Audi og Jaguar Land Rover.

I forrige kvartal holdt toppsjef Elon Musk løftet om å produsere et rekordhøyt antall elbiler. Det ble ansett som en seier etter flere måneder med spørsmål om evne til å møte etterspørselen.

Musk har tidligere sagt at Tesla har mål om lønnsomhet i fjerde kvartal, og såkalt break-even – å gå i null – i det tredje, og da kun tjene nok til å ha dekning for utgifter og investeringer. Selskapet har sagt at det vil fokusere mindre på lønnsomhet, og mer på volumøkning, kapasitetsutvidelse og likviditetstilførsel.