Minst 40 drept i to angrep i Mali

Artikkelen fortsetter under annonsen

15 jihadister og 25 soldater ble drept under angrepene mot to militærbaser i sentrale Mali natt til mandag. I tillegg er rundt 60 soldater savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammenstøtene fant sted etter at jihadister gikk til angrep mot to militærleirer i Boulkessi og Mondoro nær grensen mot Burkina Faso, ifølge en uttalelse fra den maliske regjeringen tirsdag.

I tillegg til 25 soldater og 15 jihadister er bekreftet drept, er rundt 60 soldater savnet og hæren har mistet mye utstyr i angrepet, opplyser myndighetene. Det er ikke opplyst om antall sårede etter angrepene.

Ifølge en person med tilknytning til den regionale antiterrorstyrken i Mali, kjent som G5 Sahel Joint Force, skal jihadistgruppen Ansarul Islam ha angrepet militærbasene natt til mandag.

Gruppen ble etablert nær grensen til Mali i desember 2016 og har sverget troskap til terrorgruppen al-Qaida i det islamske Maghreb (AQUIM).

Jihadistiske, islamistiske ekstremister og kriminelle grupperinger er et stort problem i avsidesliggende områder i Mali, der også etniske konflikter er en stor utfordring.