Tyrkia skjøt ned drone på grensa til Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkiske jagerfly skjøt ned en uidentifisert drone på grensa til Syria etter at den krenket tyrkisk luftrom seks ganger, ifølge forsvarsdepartementet i Ankara.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et ubemannet luftfartøy som krenket vårt luftrom seks ganger, ble skutt ned av to av våre F-16-fly som tok av fra Incirlik-basen, opplyser det tyrkiske forsvarsdepartementet søndag.

Departementet deler bilder av en nedskutt drone og sier de ikke vet hvem den tilhører. Vraket av dronen ble funnet av tyrkiske soldater i Kilis-provinsen, nær grensa til Syria, heter det videre.

Da det tyrkiske luftforsvaret i 2015 skjøt ned et russisk kampfly i det samme grenseområdet, utløste det en dyp krise i forholdet mellom Tyrkia og Russland.

Les også: Syria krever umiddelbar tilbaketrekning av alle utenlandske styrker

Forholdet er siden bedret, og de to landene har innledet et samarbeid i Syria-konflikten, til tross for at de fortsatt står på hver sin side i krigen.

Tyrkia støtter opprørere som forsøker å styrte president Bashar al-Assad. Russlands massive militærhjelp har bidratt sterkt til at Assads styrker de siste par årene har gjenerobret mesteparten av landet.

Les også: Erdogan vil sende millioner av flyktninger til Nord-Syria