Tyrkia skjøt ned drone på grensa til Syria

Tyrkiske jagerfly skjøt ned en uidentifisert drone på grensa til Syria etter at den krenket tyrkisk luftrom seks ganger, ifølge forsvarsdepartementet i Ankara.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Et ubemannet luftfartøy som krenket vårt luftrom seks ganger, ble skutt ned av to av våre F-16-fly som tok av fra Incirlik-basen, opplyser det tyrkiske forsvarsdepartementet søndag.

Departementet deler bilder av en nedskutt drone og sier de ikke vet hvem den tilhører. Vraket av dronen ble funnet av tyrkiske soldater i Kilis-provinsen, nær grensa til Syria, heter det videre.

Da det tyrkiske luftforsvaret i 2015 skjøt ned et russisk kampfly i det samme grenseområdet, utløste det en dyp krise i forholdet mellom Tyrkia og Russland.

Les også: Syria krever umiddelbar tilbaketrekning av alle utenlandske styrker

Forholdet er siden bedret, og de to landene har innledet et samarbeid i Syria-konflikten, til tross for at de fortsatt står på hver sin side i krigen.

Tyrkia støtter opprørere som forsøker å styrte president Bashar al-Assad. Russlands massive militærhjelp har bidratt sterkt til at Assads styrker de siste par årene har gjenerobret mesteparten av landet.

Les også: Erdogan vil sende millioner av flyktninger til Nord-Syria

Personvernpolicy