Tyskland tror det fremdeles er mulig å få til en brexitavtale

Tysklands regjering, her ved statsminister Angela Merkel, mener det fremdeles er mulig å få til en såkalt skilsmisseavtale mellom Storbritannia og EU før landet forlater unionen.
Tysklands regjering, her ved statsminister Angela Merkel, mener det fremdeles er mulig å få til en såkalt skilsmisseavtale mellom Storbritannia og EU før landet forlater unionen. Foto: Markus Schreiber / AP/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er fortsatt mulig for Storbritannia å få på plass en god skilsmisseavtale med EU før landet forlater unionen i oktober, mener den tyske regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Med velvilje er det mulig, sier regjeringens talsperson Steffen Seibert fredag.

Han sier videre at det som trengs er «et konkret og skriftlig forslag fra den britiske siden sendt til Brussel», og at alle parter vil være tjent med å oppnå enighet om en Brexitavtale.

For en måneds tid siden sa Tysklands statsminister Angela Merkel at en avtale kan bli inngått på bare 30 dager, selv om hun bemerket at det også kan ta lengre tid.

EU har den siste uka mottatt fire skriftlige innspill til en ny brexitavtale fra regjeringen i London, men EUs brexit-forhandler Michel Barnier har antydet at det som har kommet til nå, ikke har holdt mål.

EU har allerede inngått en brexitavtale med Storbritannia under den nå avgåtte statsministeren Theresa May, men den ble avvist av Parlamentet i London.

Statsminister Boris Johnson ønsker omfattende endringer. Hvis han ikke får det til, vil han heller at Storbritannia forlater EU uten en avtale 31. oktober.