Over 100 oljelekkasjer oppdaget i Brasil

En havskilpadde er død som følge av oljesøl langs nordøstkysten i Brasil. Foto: Instituto Verdeluz /AP / NTB scanpix
En havskilpadde er død som følge av oljesøl langs nordøstkysten i Brasil. Foto: Instituto Verdeluz /AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

105 råoljeutslipp fra en ubestemt kilde forurenser vannet ved nordøstkysten i Brasil, ifølge landets miljødirektorat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det brasilianske instituttet for miljø og fornybar energi opplyser at det statlige oljeselskapet Petrobras har analysert oljesølet som har skjedd i åtte delstater. Analysene viser at utslippene skal komme fra en enkelt kilde, men at oljen er ikke produsert i Brasil.

Størrelsen på lekkasjene er foreløpig uklare, men 46 byer og flere turistmål er berørt – blant annet strendene i Jericoacoara og Praia da Pipa.

Brasilianske TV-kanaler har vist bilder av olje som ligger i havoverflaten til sjøs og langs breddene.

Miljøinstituttet sier de jobber med å undersøke årsakene til lekkasjene, og hvem som kan stilles til ansvar. De får hjelp fra Petrobras og brannvesenet i hovedstaden Brasilia.

– Så langt er det ikke påvist forurensning av fisk og krepsdyr, heter det i en uttalelse fra instituttet. De opplyser imidlertid at oljestølene har drept sju havskilpadder.

Folk som oppholder seg på strendene rådes til å unngå å komme i kontakt med oljen.

Ifølge instituttet er situasjonen i den mest berørte staten, Rio Grande do Norte, stabil. Etterforskerne konsentrerer seg nå om Amazonas-staten Maranhao, som ligger nær grensen til Fransk Guinea.