Fabrikkbrann i Frankrike – skoler i elleve byer stengt

Video: Eksplosjon i kjemisk anlegg – skoler i elleve byer stengt.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skoler og barnehager i elleve franske byer er stengt etter at det brøt ut brann på et kjemisk anlegg i Rouen natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den franske fjernsynsstasjonen BFM viser bilder av flammer og en stor svart røyksøyle som stiger opp fra Lubrizols fabrikkanlegg i Rouen, nordvest for Paris.

Lokale myndigheter i Seine-Maritime-regionen oppfordrer folk til å unngå unødvendige reiser i området. Skoler og barnehager i elleve omkringliggende byer er stengt og beboere på pleiehjem bes om å holde seg innendørs, tvitrer innenriksdepartementet.

– La oss ikke få panikk over denne situasjonen, men vi må være svært forsiktige, sier innenriksminister Christophe Castaner til radiostasjonen RTL.

Han legger til at det ikke er noe som tyder på at røyken er farlig. Lokale myndigheter opplyser at det gjøres analyser av den.

– Vi kjemper fortsatt mot brannen. Risikoen er at forurensning kan havne i Seinen, sier regionens øverste leder Pierre-Andre Durand.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen startet ved 2.40-tiden natt til torsdag. 200 brannmannskaper og 60 brannbiler bistår i slukkingen. Brannårsaken er så langt ukjent.

Lubrizol eies av den amerikanske milliardæren Warren Buffett. Fabrikken lager tilsetningsstoffer til smøremidler og maling.

I januar 2013 oppsto det en gasslekkasje fra anlegget. En lukt som ble sammenlignet med kål eller råtne egg ble spredt med vinden til Paris og England der innbyggere klaget over lukten.

To år senere rant det ut 2.000 liter mineralolje fra fabrikken til kloakksystemet i Rouen.