Komitéleder om Ukraina-samtalen: – Trumps alvorligste overtramp til nå

VIDEO: USAs president Donald Trump nekter for å ha lagt press på den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj.

Lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus sier Trumps samtale med Ukrainas president utgjør et vektig bevis i en riksrettsprosess.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag friga Det hvite hus som varslet utskriften av en mye omtalt telefonsamtale mellom USAs president Donald Trump og den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj. I samtalen kommer det fram at Trump ville få presidenten til å samarbeide med Rudy Giuliani og USAs justisminister William Barr slik at det kunne innledes en etterforskning av Joe Biden.

Biden er USAs tidligere visepresident og en av favorittene til å bli Trumps hovedmotstander i presidentvalget neste år.

Etterretningskomiteens leder, demokraten Adam Schiff, går i et CNN-intervju hardt ut mot Trump etter at utskriftene av samtalen ble offentliggjort.

– Det er helt klart nok til å formelt starte en riksrettsprosess. Og når alt kommer til alt, kan det være nok til å stille presidenten for riksrett. Men vi må få alle fakta på bordet først, sa han.

Det var en ansatt i amerikansk etterretning som slo alarm om samtalen mellom Trump og Zelenskyj.

Schiff har ved tidligere anledninger vært avventende til å støtte en riksrettsprosess mot Trump, også da en rekke av hans kolleger ville innlede en slik prosess knyttet til Robert Muellers Russland-rapport, skriver kanalen. Den pågående Ukraina-saken har fått ham til å endre mening.

– Det overbeviste meg om å gå den veien, og jeg har vært dypt avventende, men jeg tror ikke han har gitt oss noe valg, sier han.

Lederen for Representantenes hus i USA, Nancy Pelosi, kunngjorde tirsdag at riksrettsprosessen nå innledes.

Personvernpolicy