Bortført hjelpearbeider drept i Nigeria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ene av de seks hjelpearbeiderne som ble tatt som gisler nordøst Nigeria i juli, er drept, opplyser den franske organisasjonen Action Against Hunger (ACF).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De seks nigerianske hjelpearbeiderne, fem menn og en kvinne, ble tatt til fange av opprørere med bånd til den ytterliggående islamistgruppa IS på grensa mellom Nigeria og Niger 18. juli.

Den islamske staten Vest-Afrika provinsen (ISWAP) offentliggjorde en video av de seks, der den kvinnelige hjelpearbeideren tryglet om at de måtte bli løslatt.

Onsdag opplyste ACF at gisseltakerne har likvidert den ene av hjelpearbeiderne.

– Action Against Hunger fordømmer på det sterkeste denne likvidasjonen og krever at de øvrige gislene øyeblikkelig blir løslatt, heter det i en kunngjøring.

ISWAP er en utbrytergruppe fra Boko Haram og sverget troskap til IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi i 2016. Gruppen har gjentatte ganger angrepet militærbaser og hjelpearbeidere nordøst i Nigeria.

Hæren i Nigeria stengte forrige uke ACFs kontorer nordøst i landet og anklaget organisasjonen for å ha forsynt opprørere med mat og medisiner. Onsdag opplyser enda en hjelpeorganisasjon, Mercy Corps, at de har blitt tvunget til å innstille virksomheten. Nigerianske myndigheter har ikke oppgitt noen offisiell grunn til stengningen, opplyser Mercy Corps i en uttalelse.