USA: Brukte drone for å smugle dop inn i fengsel

Artikkelen fortsetter under annonsen

En amerikansk innsatt tar i bruk nye metoder for å smugle inn ulovlige midler i fengselet: droner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Droner skaper ikke bare hodebry for flyplasser og militære baser - også fengsler møter utfordringer med det lille luftfartøyet.

En overvåkningsvideo fra Cuyahoga County Jail i Ohio, USA viser en fange som får en pakke dalende ned i uteområdet til fengselet. Pakken kommer fra en drone som en uidentifisert medsammensvoren styrer.

Pakken inneholdt både marihuana og en mobiltelefon, ifølge den lokale TV-kanalen News 5 Cleveland.

Se hele videoen i toppen av saken.

Da hendelsen i videoen inntraff i juni, var det den andre gangen på to dager at fengselet ble gransket for dopsmugling, ifølge News 5 Cleveland.

Innsmuglet dop har vært et pågående problem i fengselet, skriver lokale Cleveland.com, og i perioden 2015-2018 skal andelen dop-relaterte brudd i fengselet ha tredoblet.

I 2018 ble det ulovlig å fly droner over federale, amerikanske fengsler, ifølge USA Today.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra 1. januar 2019 ble det også flyforbud over åtte norske fengsler med høyt sikkerhetsnivå. Ifølge Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) kan flyforbudet redusere faren for at droner smugler rusmidler og våpen inn i fengslene.

– Vi har ikke hatt mange slike hendelser, men vi valgte likevel å ta initiativ til dette for å forebygge nye tilfeller, sa direktør i KDI, Lise Sannerud, i en pressemelding i fjor.