Solberg: Trump mangler forståelse for felles løsninger

Statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (t.h.) og kronprins Haakon møtte norsk presse utenfor FN-bygningen i New York tirsdag. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (t.h.) og kronprins Haakon møtte norsk presse utenfor FN-bygningen i New York tirsdag. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump mangler forståelse for de felles løsningene vi trenger i verden, mener statsminister Erna Solberg (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Trump tirsdag talte i FNs hovedforsamling, uttalte Solberg seg om talen i møte med flere norske medier.

– Det som oppleves som en sterk tale for patriotisme, innebærer noen utfordringer for verdenssamfunnet. Man glemmer at en viktig del av det å ivareta lands interesser er å finne felles globale løsninger. Den forståelsen manglet i talen, sa Solberg, ifølge Aftenposten.

– Det er en utfordring med en amerikansk president som har en litt manglende forståelse av de fellesløsningen som trengs, faktisk er til gunst for alle land, også USA, sa statsministeren til Dagbladet.

Bakgrunn: Trump: – Framtida tilhører sterke nasjoner

Solberg kommenterte også Trumps tilsynelatende sarkastiske Twitter-melding om klimaaktivisten Greta Thunberg (16).

Hun var tydelig sint og hadde tårer i øynene da hun mandag talte for FNs hovedforsamling. Etterpå skrev Trump på Twitter at Thunberg så ut som en lykkelig jente som ser fram til en lys framtid.

– Jeg synes alle politiske aktører bør la være å sjikanere folk som har tydelige meninger. Det er en 16 år gammel jente med et sterkt engasjement. Hvis du er president i USA, så er kanskje ikke Greta Thunberg din største utfordring, sa Solberg, ifølge VG.

Se Trumps tale: