Pågripelser etter sjeldne demonstrasjoner i Egypt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Egyptiske sikkerhetsstyrker har pågrepet flere hundre personer etter demonstrasjoner mot regjeringen, sier menneskerettsaktivister i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av demonstranter deltok i markeringer i flere egyptiske byer i helgen med krav om at president Abdel-Fattah al-Sisi må gå av.

Demonstrasjonene ble raskt brutt opp av politiet. Demonstrasjoner mot myndighetene har vært sjelden vare de siste årene etter at Sisi har innført svært strenge sikkerhetstiltak.

Juristene Malek Adly og Khaled el-Masry sier mandag at sikkerhetsstyrker har pågrepet minst 400 personer i Kairo og andre steder i landet.

Ifølge El-Masry har påtalemyndigheten avhørt minst 220 personer som skal være mistenkt for forhold som å ha deltatt i forbudte grupper, spredt falske nyheter, misbrukt sosiale medier eller deltatt i ulovlige protestaksjoner. Egyptisk lov åpner for fengselsstraffer på flere år for slike forhold.

Påtalemyndigheten i Egypt har så langt ikke kommentert hendelsene.

Politistyrker er blitt utplassert på store plasser og hovedgater i Kairo.

Etter demonstrasjoner fredag ga Det muslimske brorskap, en gruppe som ble forbudt og utpekt som en terrorgruppe i 2013, uttrykk for støtte til demonstrantene. De oppfordret folk til å demonstrere for «å få slutt på militærstyret».