Greta Thunberg stoppet sekunder fra ufrivillig Trump-møte

Se øyeblikket Thunberg blir stanset av sikkerhetsvakter for å hindre et plutselig møte med Donald Trump.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter sitt flammende innlegg under klimatoppmøtet i FN, holdt den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg på å snuble rett på president Donald Trump. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis dere velger å svikte oss, vil vi aldri tilgi dere, sa Greta Thunberg (16) i sin tordentale til verdenslederne i FN-bygget i New York.

Hør mer av hennes tordentale nederst i artikkelen.

På vei ut bygget holdt hun på å snuble over selveste president Donald Trump, som helt uventet dukket opp til toppmøtet. Besøket på klimatoppmøtet var ikke oppført i presidentens offisielle timeplan.

Trump fikk ikke med seg FNs generalsekretær António Guterres tale eller Greta Thunbergs tale, men ankom før Tysklands statsminister Angela Merkel holdt sitt innlegg.

Visepresident Mike Pence var med presidenten, og Trump klappet etter noen av de korte talene som ble holdt.

Stoppet av vakter

Franske AFPs kameraer fanget opp øyeblikket da Thunberg, på vei ut av bygget, ble stanset av sikkerhetsvakter og tatt til side. Sekunder senere kom USAs president Donald Trump opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blikket fra Thunberg overlot lite til fantasien om hennes tanker om presidenten, noe som også ble fanget opp av flere på Twitter.

Etter at president Trump hadde forlatt rommet, fikk den 16 år gamle klimaaktivisten passere av sikkerhetsvaktene og ut bygget, etter å først ha gitt et lite vink til pressekorpset.

Ønsket ikke Trump-møte

Tidligere denne uka sa Thunberg til svenske Dagens nyheter at hun ikke hadde noe ønske om å møte den amerikanske presidenten.

– Jeg har ingen ønsker om å treffe president Trump. Jeg kjenner ikke noe behov for det. Det jeg forsøker å gjøre nå er å skape bevissthet og informere mennesker om hva som skjer og jeg ser ikke hva et møte med Donald Trump kan gjøre rent konkret, sa hun da.

Se tordentalen Thunberg holdt under klimatoppmøtet mandag i videoen under: