Kinesisk storeier skuffet over Thomas Cook-konkurs

Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinesiske Fosun, som er storeier i Thomas Cook, er skuffet over at verdens eldste reiseselskap ikke kunne reddes fra konkurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fosun er skuffet over at Thomas Cook Group ikke har vært i stand til å finne en levedyktig løsning på den foreslåtte rekapitaliseringen med banker, store aksjeeiere og andre involverte parter, heter det i en kunngjøring fra det kinesiske konglomeratet.

– Fosuns syn har vært det samme gjennom hele prosessen, men andre faktorer har uheldigvis endret seg. Vi vil få uttrykke vår dypeste sympati med alle dem som rammes av dette, heter det videre.

Fosun la i forrige måned fram en redningsplan for Thomas Cook og tilbød selv å skyte inn drøyt 5 friske milliarder kroner i selskapet.

Dersom de øvrige eierne hadde gått med på planen, ville Fosun, som fra før var største eier, ha sikret seg en eierandel på 75 prosent i Thomas Cooks område for gruppereiser og opptil 25 prosent av flyselskapet.

De øvrige eierne skulle i henhold til redningsplanen ha skutt inn et tilsvarende beløp og ville da ha sittet igjen med 25 prosent av området for gruppereiser og 75 prosent av flyselskapet. Dette gikk de ikke med på.

Fosun Group ble grunnlagt i 1992 og er i dag tungt inne i alt fra eiendom, legemidler og høyteknologi, til gruvedrift, reiseliv og medier. Det kinesiske konglomeratet eier også den engelske fotballklubben Wolverhampton.

Thomas Cook Group ble etablert i 1841 og har årlig betjent over 23 millioner reisende.