Boris Johnson gir Iran skylden for oljeangrep i Saudi-Arabia

Statsminister Boris Johnson (t.v.) gir i likhet med president Donald Trump (t.h.) Iran skylden for angrepet mot oljeinstallasjoner i Saudi-Arabia. Dette bildet er fra da de to møttes i Biarritz i Frankrike 25. august. Foto: AP / NTB scanpix
Statsminister Boris Johnson (t.v.) gir i likhet med president Donald Trump (t.h.) Iran skylden for angrepet mot oljeinstallasjoner i Saudi-Arabia. Dette bildet er fra da de to møttes i Biarritz i Frankrike 25. august. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Boris Johnson sier Iran er ansvarlig for angrepene i Saudi-Arabia og at Storbritannia vil vurdere å slutte seg til en USA-ledet militærinnsats.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig sier den britiske statsministeren at Storbritannia skal samarbeide med allierte for å «trappe ned» spenningene i Midtøsten.

Storbritannia «legger med en svært høy grad av sannsynlighet ansvaret på Iran» for angrepene mot saudiarabiske oljeinstallasjoner 14. september.

Saudi-Arabia og USA legger også skylden på Iran, som nekter for å ha noe med angrepene å gjøre.

USAs forsvarsdepartement kunngjorde fredag at de skal sende flere amerikanske soldater og nytt missilforsvarsutstyr til regionen.

Johnson, som mandag var på vei til New York, sier at Storbritannia vil «vurdere hvordan de kan gjøre nytte for seg».