Menneskerettsadvokat pågrepet i Egypt

Demonstrasjoner har blusset opp i Egypt, der den autoritære presidenten Abdel-Fattah al-Sisi regjerer. Foto: AP / NTB scanpix
Demonstrasjoner har blusset opp i Egypt, der den autoritære presidenten Abdel-Fattah al-Sisi regjerer. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egyptiske myndigheter har pågrepet en prisvinnende menneskerettighetsadvokat som representerte flere pågrepne demonstranter i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mahienour el-Massry ble arrestert idet hun forlot hovedkvarteret til den egyptiske sikkerhetstjenesten (SSI), som har innledet en granskning av massepågripelsene av demonstranter i Kairo.

Massry har blitt pågrepet og fengslet ved to tidligere anledninger i 2013 og 2015. I fengsel mottok hun den franske Ludovic Trarieux-prisen, som gis til advokater som fremmer menneskerettigheter.

Flere demonstrasjoner har funnet sted i det nordafrikanske landet som styres av den autoritære presidenten Abdel-Fattah al-Sisi, som grep makten i et militærkupp i 2013.

Demonstrantene krever Sisis avgang, men egyptiske myndigheter har svart med 365 pågripelser siden fredag, ifølge Det egyptiske senteret for økonomiske og sosiale rettigheter.

Sisi innførte forbud mot demonstrasjoner etter kuppet i 2013 og har ifølge Human Rights Watch fengslet minst 60.000 islamister, sekulære aktivister, menneskerettsforkjempere og andre regimekritikere siden. Hundrevis er dømt til døden.

– President Sisi bør be statlige sikkerhetsstyrker om å følge internasjonale lovstandarder i forbindelse med demonstrasjoner, sier Human Rights Watch i en uttalelse.