Sri Lanka oppretter kommisjon som skal undersøke terrorangrepet

Det er valg på Sri Lanka i november og sittende president Maithripala Sirisena stiller til gjenvalg. Myndighetene har fått kritikk for å ikke ha gjort nok i forbindelse med terrorangrepet og oppretter nå en kommisjon som skal gjøre undersøkelser. Foto: AP / NTB scanpix
Det er valg på Sri Lanka i november og sittende president Maithripala Sirisena stiller til gjenvalg. Myndighetene har fått kritikk for å ikke ha gjort nok i forbindelse med terrorangrepet og oppretter nå en kommisjon som skal gjøre undersøkelser. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sri Lankas president Maithripala Sirisena har utnevnt en kommisjon som skal gjennomføre en ny undersøkelse av terrorangrepene på Sri Lanka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye kommisjonen, ledet av en dommer, har fått i oppdrag å undersøke gruppene som skal stå bak de koordinerte angrepene. De skal også undersøke advarsler myndighetene fikk av utenlandsk etterretning om et kommende angrep.

Myndighetene på Sri Lanka har fått kritikk blant annet fra den katolske kirken for å ikke ha gjort undersøkelser i forbindelse med angrepene.

Kommisjonen har seks måneder på seg på å gjennomføre undersøkelsene før funnene skal presenteres for president Maithripala Sirisena.

Minst 253 ble drept og over 150 såret da ni selvmordsbombere slo til mot flere kirker og hoteller på Sri Lanka første påskedag.

Over 100 personer sitter i varetekt, siktet for å ha vært involvert i angrepene, ifølge politiet.

Islamistgruppen National Thowheeth Jama'ath (NTJ) skal ha stått bak terrorangrepene.