Over 100 skadd i kraftig jordskjelv i Albania

VIDEO: Minst 108 mennesker er skadd etter at Albania ble rammet av et kraftig jordskjelv lørdag ettermiddag, melder lokale medier.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 108 mennesker er skadd etter at Albania ble rammet av et kraftig jordskjelv lørdag ettermiddag, melder lokale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjelvet hadde en styrke på 5,8, og episenteret var ved kystbyen Durres, under fire mil fra hovedstaden Tirana. Kort etter var det også et nesten like kraftig etterskjelv, som førte til at folk flyktet ut i gatene.

Åtte timer etter det første skjelvet, like over midnatt til søndag, kom det nok et kraftig etterskjelv. Det hadde en styrke på 4,8 og ble registrert nær byen Shijak, som ligger lenger inn i landet.

Mange med mindre skader

Nettstedet Shqiptarja siterer helsemyndighetene på at minst 108 personer har fått skader i forbindelse med skjelvene. Også den statlige kringkasteren RTSH melder om over 100 skadde.

Les også: Kraftig jordskjelv i Albania

Helsemyndighetene uttalte tidligere lørdag at 68 personer er skadd, der 21 av dem har fått behandling på sykehus. De fleste har fått mindre skader.

Skjelvet førte til strømbrudd i Tirana og til at et titalls hus kollapset i landsbyen Helmes, ti kilometer fra Tirana. I Durres ble noen vinduer knust, og det oppsto sprekker i noen bygninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kraftigste på flere år

Videoer på internett viser ødelagte biler og hauger med murstein og murrester ved bygninger i hovedstaden.

Skjelvet kunne kjennes langs hele kysten av Albania og inn i nabolandene Montenegro og Nord-Makedonia.

Ifølge myndighetene var skjelvet det kraftigste i Balkan på flere tiår. Til tross for det sier de at skadene er beskjedne og at opprydningsarbeidet har startet, melder RTSH.

Statsminister Edi Rami avlyste en reise til New York i forbindelse med FNs hovedforsamling på grunn av jordskjelvet.