Island bøtelagt etter Eurovision

Strandpromenaden i Tel Aviv i byen i forbindelse med årets finale i Eurovision Song Contest. Fire måneder etter finalen er det kjent at Island er ilagt en bot fordi deres bidrag viste skjerf med det palestinske flagget under finalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Strandpromenaden i Tel Aviv i byen i forbindelse med årets finale i Eurovision Song Contest. Fire måneder etter finalen er det kjent at Island er ilagt en bot fordi deres bidrag viste skjerf med det palestinske flagget under finalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arrangørene av Eurovision Song Contest har bøtelagt det islandske bidraget etter årets finale i Tel Aviv i Israel fordi de viste det palestinske flagget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

European Broadcasting Union (EBU) sier i en uttalelse lørdag at den islandske gruppen Hatari brøt reglene da de viste skjerf med det palestinske flagget under finalen i Tel Aviv i mai.

Arrangøren sier det er brudd på reglene som sier at politiske handlinger er forbudt.

EBU sier ikke noe om hvor mye de har bøtelagt Island, men oppgir at det er «i tråd med konkurransereglene». Boten er ikke betalt enda, fordi Island har klaget på den.

Hataris nummer fikk oppmerksomhet under Eurovision, dels for at nummeret var inspirert av BDSM, dels for at medlemmene uttalte seg kritisk mot Israel som land under konkurransen. Hatari kom på tiendeplass.

Neste Eurovision arrangeres i Rotterdam i Nederland, 16. mai 2020.