Russisk skuespiller løslatt etter protestbølge

Skuespilleren Pavel Ustinov ble nylig dømt til tre og et halvt års fengsel for kroppsskade mot en politimann under en demonstrasjon i slutten av juli. Nå løslates han. Her vises han på en TV-skjerm mens han hører kjennelsen bli lest opp. Ankesaken skal behandles torsdag neste uke. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix
Skuespilleren Pavel Ustinov ble nylig dømt til tre og et halvt års fengsel for kroppsskade mot en politimann under en demonstrasjon i slutten av juli. Nå løslates han. Her vises han på en TV-skjerm mens han hører kjennelsen bli lest opp. Ankesaken skal behandles torsdag neste uke. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En russisk domstol har løslatt Pavel Ustinov, en skuespiller som nylig ble dømt til tre og et halvt års fengsel i forbindelse med en demonstrasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommen mot Ustinov har ført til protester fra en rekke russiske kulturpersonligheter, samtidig som folk har demonstrert utenfor fengselet i Moskva. Også politikere i regjeringspartiet Forente Russland har kritisert dommen.

Fredag besluttet en russisk domstol å løslate 23-åringen på betingelse av at han ikke forlater Moskva, melder statskontrollerte medier.

Ustinov, som er en relativt ukjent skuespiller, ble dømt for å ha angrepet en politimann da han forsøkte å motsette seg pågripelse under en demonstrasjon.

Video fra pågripelsen ser ikke ut til å vise noe angrep, og Ustinov har forklart at han ikke deltok i protesten. En nettbasert kampanje som krever at han løslates, har fått nesten 150.000 underskrifter.

Saken mot Ustinov skal vurderes på nytt torsdag neste uke.