USA bekrefter droneangrep i Afghanistan

Minst 30 mennesker skal ha blitt drept og 40 såret, blant dem denne mannen, i et amerikansk droneangrep øst i Afghanistan onsdag kveld. Foto: AP / NTB scanpix
Minst 30 mennesker skal ha blitt drept og 40 såret, blant dem denne mannen, i et amerikansk droneangrep øst i Afghanistan onsdag kveld. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA bekrefter å stå bak et droneangrep som ifølge lokale tjenestemenn kostet minst 30 sivile livet øst i Afghanistan onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Afghanske regjeringskilder opplyser til Reuters at angrepet var ment å ramme et skjulested for IS-krigere, men at det i stedet rammet bønder ved en åker i Khogyani-distriktet i Nangarhar-provinsen.

I tillegg til at minst 30 sivile ble drept, skal minst 40 personer ifølge kildene ha blitt såret.

En talsmann for de amerikanske styrkene i Afghanistan, Sonny Leggett, bekrefter at det var snakk om amerikanske droner og at det han omtaler som et presisjonsangrep var rettet mot antatte IS-krigere i området.

– Vi er kjent med påstandene om at sivile ble drept, og vi samarbeider med lokale tjenestemenn for å innhente fakta og forsikre oss om at dette ikke er en bløff for å ta oppmerksomheten bort fra de sivile som ble drept av Taliban på et sykehus i Zabul i går, sier Leggett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden