Libanon mener Israel sendte angrepsdroner

Libanons forsvarsminister Elias Bou Saab viser fram deler av den ene israelske dronen som falt ned over Beirut 25. august. Den ene av dem var lastet med 4,5 kilo sprengstoff.
Libanons forsvarsminister Elias Bou Saab viser fram deler av den ene israelske dronen som falt ned over Beirut 25. august. Den ene av dem var lastet med 4,5 kilo sprengstoff. Foto: Bilal Hussein / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to israelske dronene som falt ned over Libanons hovedstad Beirut i forrige måned, var ledd i et angrep, konkluderer en libanesisk gransking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Libanons forsvarsminister Elias Bou Saab orienterte torsdag om etterforskningen og opplyste at den ene av de to israelske dronene var lastet med en sprengladning på 4,5 kilo.

Dronene ble ifølge Bou Saab sendt fra israelske marinefartøy som lå utenfor kysten av Libanon.

– Dette var den farligste aggressive handlingen vi har sett fra Israels side siden krigen mot Hizbollah i 2006, sa han under en pressekonferanse, der han viste fra deler av de to dronene.

Den ene av de to dronene falt ned på taket av Hizbollahs mediesenter i Sør-Beirut og forårsaket til dels store materielle skader på bygningen.

Den andre dronen eksploderte 42 minutter senere i lufta og falt ned over et ubebygd område like ved en av byens forsteder rett før soloppgang 25. august.

Israel har ikke kommentert anklagene, men har gjentatte ganger sendt fly og droner inn over nabolandet.