Johnson og Juncker møtes til arbeidslunsj

Seks uker etter at han overtok etter Theresa May, og seks uker før han har lovet å ta Storbritannia ut av EU, møter statsminister Boris Johnson i dag EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker i Luxembourg. Foto: AP / NTB scanpix
Seks uker etter at han overtok etter Theresa May, og seks uker før han har lovet å ta Storbritannia ut av EU, møter statsminister Boris Johnson i dag EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker i Luxembourg. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks uker før han etter planen skal lede britene ut av EU, møter britenes statsminister Boris Johnson i dag EU-kommisjonens president Jean-Claude Junker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet, som er det første mellom de to, finner sted på nøytral grunn i Luxembourg og har form av en arbeidslunsj.

Johnson hevder at det er gjort store framskritt i samtalene med EU om en ny og revidert skilsmisseavtale, langt bedre enn den forgjengeren Theresa May forhandlet fram og som Underhuset sa nei til.

EU-kilder avviser dette og hevder at britene ikke har kommet med noen konkrete og realistiske forslag som gir rom for å gjenåpne forhandlingene og revidere avtalen som alt ligger på bordet.

lfølge EUs brexitforhandler Michel Barnier, som også deltar under mandagens arbeidslunsj, er det «ingen grunn til optimisme».

Johnson har gjentatte ganger lovet å ta Storbritannia ut av EU 31. oktober, med eller uten en framforhandlet skilsmisseavtale

– Tvil ikke, dersom vi ikke får en avtale – en avtale som er riktig for begge parter – så vil Storbritannia gå ut uansett, skriver han i mandagens utgave av avisen Daily Telegraph.