Israel godkjenner ny bosetning to dager før valget

Benjamin Netanyahu har i valgkampen kommet med flere utspill som politiske motstandere har avvist som «stunt» som bare er ment å skape oppmerksomhet. På en pressekonferanse én uke før valget fortalte statsministeren om hvordan han planlegger å annektere den palestinske Jordandalen.
Benjamin Netanyahu har i valgkampen kommet med flere utspill som politiske motstandere har avvist som «stunt» som bare er ment å skape oppmerksomhet. På en pressekonferanse én uke før valget fortalte statsministeren om hvordan han planlegger å annektere den palestinske Jordandalen. Foto: Oded Balilty / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den israelske regjeringen har godkjent en ny bosetning på den okkuperte Vestbredden, bare to dager før valget til ny nasjonalforsamling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er bosetningen Mevoot Yericho i Jordandalen som nå får israelsk godkjenning. Kunngjøringen kom fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor søndag.

Han var samme dag opptatt med å avslutte valgkampen før tirsdagens valg, der Netanyahu og hans regjering utfordres av opposisjonsleder Benny Gantz.

I valgkampinnspurten har Netanyahu jobbet hardt for å mobilisere velgere på høyresiden.

Alle israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden er ulovlige etter folkeretten, men Israel skiller selv mellom bosetninger med og uten offentlig godkjenning.

Mevoot Yericho ble etablert i 1999 og huser rundt 30 familier.