Gulltoalett stjålet fra Churchills fødested

VIDEO: - Dette blir ikke det enkleste å stjele, sa de. To dager senere ble gulldassen stjålet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et gulltoalett verdt over ti millioner kroner ble stjålet fra en herregård i England.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag morgen fikk det engelske politiet inn en telefon om et stjålet kunstverk - et toalett i 18 karat gull. Kunstverket er verdt mer enn ti millioner kroner, og ble installert bare noen dager tidligere, skriver britiske The Guardian.

Gulltoalettet ble utstilt i herregården Winston Churchill ble født i, Blenheim Palace i Oxford. I dag bor hertugen av Marlborough der.

– Vanskelig å stjele

Ifølge britiske Independent ble toalettet, som var fullt fungerende, revet ut av veggen. Det skapte «betydelige skader og oversvømmelser».

I forkant av tyveriet uttalte broren til hertugen, Lord Edward Spencer-Churchill, at han ikke hadde planer om å sikre toalettet:

– Det er ikke det enkleste å stjele. For det første er det fastmontert, og for det andre vet ikke en potensiell tyv hvem som sist brukte toalettet eller hva de spiste. Så nei, jeg har ingen planer om å sikre det, fortalte Spencer-Churchill til The Sunday Times.

En mann arrestert

En 66 år gammel mann er arrestert i forbindelse med tyveriet, men selve toalettet er fortsatt ikke funnet.

– Kunstverket er ikke funnet enda, men vi gjennomfører en grundig etterforskning for å finne det, og for å bringe de ansvarlige for retten, uttalte politiet til The Guardian.