Rolig lysdemonstrasjon i Hongkong

Demonstranter på turistattraksjonen «the Peak» i Hongkong. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
Demonstranter på turistattraksjonen «the Peak» i Hongkong. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av demonstranter brukte fakler, lykter og laserpenner i en spesiell demonstrasjon i Hongkong under den kinesiske Månefesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrasjonen fant sted samtidig som den årlige høstfestivalen, som er en av de viktigste datoene i den kinesiske kalenderen. Festivalen er tradisjonelt en tid for takksigelse og for å tilbringe tid med familien.

En gruppe demonstranter gikk opp til toppen av Lion Rock, som har utsikt over skyskraperne i Kowloon-distriktet, som er av klodens mest tettbefolkede områder, der de veivet med fakler og lykter.

En annen gruppe dannet et menneskelig kjede på Victoria-toppen, ofte kjent som «the Peak», en populær turistattraksjon med utsikt til finansdistriktet og havneområdet.

Gruppene hadde utsikt til hverandres lys, og ropte protestslagord og sang.

– Festivalen er et symbol på familie og samhørighet, så dette er i ånden til samlingen av Hongkongs folk, sa en demonstrant på Victoria-toppen.

Tusenvis av andre har demonstrert ved parker, kjøpesentre og ved havna.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrasjonene har pågått i nesten 100 dager i Hongkong, først mot et lovforslag som åpnet for utlevering av mulige lovbrytere til Fastlands-Kina.

Forslaget ble etter hvert skrinlagt. Demonstrasjonene har siden fortsatt og utviklet seg til protester mot det sittende Hongkong-styret generelt, kinesiske myndigheter og politivold.