Putin deltar på Syria-toppmøte med Iran og Tyrkia

Russlands president Vladimir Putin skal mandag møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Irans president Hassan Rouhani i Ankara. De tre presidentene skal diskutere Syria og særlig Idlib-provinsen. Her under forrige møte mellom Erdogan og Putin i Moskva i august.
Russlands president Vladimir Putin skal mandag møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Irans president Hassan Rouhani i Ankara. De tre presidentene skal diskutere Syria og særlig Idlib-provinsen. Her under forrige møte mellom Erdogan og Putin i Moskva i august. Foto: AP/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland bekrefter at president Vladimir Putin deltar på et møte med Iran og Tyrkia i Ankara mandag om Syria-konflikten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Irans president Hassan Rouhani deltar også i møtet, som blant annet skal handle om Idlib-provinsen i Syria.

Provinsen som grenser til Tyrkia, har til nå i stor grad vært kontrollert av den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har nære bånd til al-Qaida.

Tyrkia, som støtter flere av opprørsgruppene i provinsen, har forsøkt å hindre en offensiv fra syriske regimestyrker i den nordvestlige Syria som de mener kan forverre den humanitære krisen nær grensen til landet.

Idlib-provinsen skulle vært beskyttet av en avtale om en buffersone som ble signert av Russland og Tyrkia i fjor, men opprørerne har siden april vært utsatt for intens syrisk bombing.

Mens Russland støtter Assad-regimets offensiv, er Tyrkia opptatt av å hindre en større syrisk offensiv inn i Idlib, der Tyrkia har tolv observasjonsstillinger og hvor det er tyrkisk-støttede opprørere, i tillegg til islamistiske Hayat Tahrir al-Sham.

Det forrige toppmøtet mellom de tre lederne var i februar, og møtet i september blir det femte siden november 2017.