Regelbrudd avdekket etter dødsbrann på dykkerbåt

Et bilde av dykkerbåten Conception, tatt av Santa Barbara County Fire Department, som tok fyr og sank like utenfor kysten av California natt til 2. september. 34 mennesker, som sov under dekk i båten, døde mens fem fra mannskapet greide å komme seg vekk i live.
Et bilde av dykkerbåten Conception, tatt av Santa Barbara County Fire Department, som tok fyr og sank like utenfor kysten av California natt til 2. september. 34 mennesker, som sov under dekk i båten, døde mens fem fra mannskapet greide å komme seg vekk i live. Foto: AP/NTB scanpix

Føderale etterforskere har avdekket at samtlige medlemmer av mannskapet sov da dykkerbåten Conception brant og sank med 34 dykkere i California forrige helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene åpnet etterforskning av den katastrofale brannen som brøt ut på dykkerbåten like før daggry 2. september utenfor kysten av Santa Barbara i California.

Fredag opplyste den amerikanske havarikommisjonen at en av mannskapet skulle ha vært på vakt, i henhold til regler fra kystvakten.

– Ett medlem av fartøyets mannskap skal utpekes av skipsføreren til en våkende vakt til enhver tid, uansett om fartøyet er i gang eller ikke, når passasjerens køyer er i bruk, heter det i båtens driftsbetingelse.

Fem av besetningen, inkludert kapteinen, overlevde. De 34 som sov under dekk, omkom i den kraftige brannen.

33 av de omkomne ble tatt opp fra sjøen i forrige uke. Onsdag ble levningene av den siste også funnet.

Personvernpolicy