Trump: Irans ledere vil ha møte

President Donald Trump sier at Iran ønsker å møte USA til samtaler og at han vil legge opp til et toppmøte mellom landene i forbindelse med FNs hovedforsamling denne måneden. Foto: Alex Brandon/AP/ NTB scanpix
President Donald Trump sier at Iran ønsker å møte USA til samtaler og at han vil legge opp til et toppmøte mellom landene i forbindelse med FNs hovedforsamling denne måneden. Foto: Alex Brandon/AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump sa torsdag at Irans ledere er villige til å møte med USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump har flere ganger uttrykt at han er interessert i å møte president Rouhani for å diskutere den fastlåste situasjonen mellom de to landene. Trump har da brukt uttrykket om at han vil møte Rouhani «under de rette omstendighetene».

Iran har svart at et møte med USA bare kan skje hvis sanksjonene mot landet fjernes først.

Torsdag uttalte Trump at han tror de iranske lederne ønsker å treffe ham, og la til at han forsøker å få til et toppmøte under FNs hovedforsamling nå i september.

– Jeg kan fortelle dere at Iran ønsker å møte, sa Trump til journalister i Det hvite hus.

USA og Iran har vært i tottene på hverandre siden mai i fjor da Trump ensidig trakk USA fra atomavtalen som USA hadde skrevet under på tre år tidligere. Trump har siden innført en rekke sanksjoner mot Iran.

Iran har svart med å bryte punkter i atomavtalen, samtidig som landet har bedt Europa redde avtalen og omgå sanksjonene.