Netanyahu sier ny krig med Hamas er «uunngåelig»

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier krig med Hamas nå er uunngåelig.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier krig med Hamas nå er uunngåelig. Foto: Abir Sultan / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier Hamas-angrep fra Gaza gjør at en ny krig mot gruppa er uunngåelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utspillet kommer midt i den israelske valgkampen, valget holdes på tirsdag.

Netanyahu sier at en plan for et angrep på Gaza er klar, og at han nå kun venter på det perfekte tidspunktet for å slå til, da Hamas fortsetter den daglige skytingen.

Ingen har mistet livet som følge av de nylige angrepene. Det israelske militæret har svart med begrensede angrep mot Hamas-anlegg, og heller ikke disse angrepene har så langt kostet menneskeliv eller påført stor skade.

Netanyahu sier han ikke vil føre krig med mindre det er siste utvei, og sier han ikke vil risikere livene til israelske soldater «kun for å få applaus».

– Vi vil antakeligvis ikke ha noe annet valg enn å starte en stor offensiv, en krig mot terrorkrefter i Gaza, sier han torsdag i et radiointervju.

Netanyahu har blitt kritisert for å ikke svare på rakettangrepene med hard nok skyts. Tirsdag ble han evakuert fra et valgkampmøte etter at raketter ble skutt mot området. Israel holder Hamas ansvarlige for angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Netanyahu har de siste dagene kommet med flere oppsiktsvekkende utspill. Blant annet har han lovet å annektere Jordandalen om han vinner valget.

I så fall vil palestinske befolkningssentre på Vestbredden bli liggende som isolerte øyer blant israelske områder. Netanyahu sier han vil forbinde de palestinske befolkningssentrene med nabolandet Jordan.