Cuba raser etter at Twitter-kontoer var nede

Twitter-kontoene til flere statlige cubanske medier var nede da president Miguel Díaz-Canel talte på TV om landets drivstoffmangel onsdag.
Twitter-kontoene til flere statlige cubanske medier var nede da president Miguel Díaz-Canel talte på TV om landets drivstoffmangel onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cubanske myndigheter reagerer sterkt etter at Twitter-kontoene til flere statlige medier var nede under en tale holdt av president Miguel Díaz-Canel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det cubanske utenriksdepartementet retter pekefingeren mot selskapet Twitter etter hendelsen onsdag.

– I en åpenbart koordinert operasjon ble det forsøkt å begrense uttalelsene fra de revolusjonære som støtter sannheten, skriver utenriksdepartementet – på Twitter.

Kontoer som tilhører medier som Mesa Redonda, Canal Caribe, Granma og Radio Rebelde var fremdeles nede torsdag morgen norsk tid. Díaz-Canels tale dreide seg om drivstoffmangelen på Cuba, og han sa at USAs sanksjoner er årsaken til problemet.

Ifølge presidenten har det ikke kommet noe drivstoff til landet siden tirsdag, og situasjonen vil vedvare til lørdag når et tankskip er forventet å ankomme.

Twitter har så langt ikke kommentert situasjonen for kontoene til de statlige cubanske mediene. Cubanske myndigheter blir selv ofte kritisert for sensur og streng kontroll av internett.